Kulinarne kaprysy Karolki

Makarony

  • środa, 09 stycznia 2019
    • Makaron z kurczakiem, papryką i oliwkami w sosie pomidorowym

      Dzisiaj kolejne danie, z którego jestem bardzo dumna. Nie byłam przekonana do tej idei, ale wyszło bardzo smacznie. A zrodziło się naprawdę niepozornie. Po pizzy domowej roboty, którą Mąż zrobił ubiegłego wieczoru, zostało trochę posiekanego chilli, niepełny kartonik przecieru pomidorowego i papryka. Makarony mamy zawsze w swojej szafce, a w lodówce została pierś z kurczaka. Wszystko razem złożyło się na fantastyczną kolację. Nawet kilka oliwek dodaliśmy, bo szkoda było trzymać tak małą ilość do sałatki czy pizzy. Znowu zero waste jak się patrzy ;)

      Makaron z kurczakiem, papryką i oliwkami w sosie pomidorowym

      Składniki:

      • 300 g makaronu farfalle (kokardek)
      • 3 łyżki oliwy
      • 1 cebula
      • 400 g piersi z kurczaka
      • 1 papryka czerwona
      • 1 zielone chilli
      • 300 g przecieru pomidorowego
      • sól
      • pieprz
      • tymianek
      • oregano
      • 2 ząbki czosnku
      • 2 łyżeczki cukru
      • garść oliwek
      • 50 g sera dojrzewającego, np grana padano
      • natka pietruszki

      Wykonanie:

      Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie. Do minucie dodajemy posiekaną paprykę i papryczkę chilli. Smażymy kolejne 2 minuty. Po tym czasie dodajemy pokrojoną w paski lub kostkę pierś z kurczaka. Kiedy obsmaży się ze wszystkich stron, dodajemy przecier pomidorowy. Doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem i oregano. Dodajemy cukier i przeciśnięty przez praskę czosnek. Oliwki kroimy ćwiartki lub połówki i wrzucamy do sosu. Gdyby sos za bardzo odparował, można podlać go odrobiną wody. Po 5 minutach, gdy konsystencja będzie odpowiednio gęsta, zdejmujemy sos z ognia. Dodajemy do niego odsączony makaron i dokładnie mieszamy. Wykładamy na talerze. Każdą porcję posypujemy tartym serem dojrzewającym i posiekaną natką pietruszki.

      Makaron z kurczakiem, papryką i oliwkami w sosie pomidorowym

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (1) Pokaż komentarze do wpisu „Makaron z kurczakiem, papryką i oliwkami w sosie pomidorowym”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      karolina_2312
      Czas publikacji:
      środa, 09 stycznia 2019 08:53
  • czwartek, 13 grudnia 2018
    • Makaron soba z kapustą pak choi i grzybami mun

      Chociaż uwielbiam orientalne potrawy, to tym razem przepis powstał z zupełnie innego powodu. Nie dlatego, że naszła mnie ochotę, ale właściwie trochę z przypadku. W ferworze sprzątania nie zdążyłam wybrać się do południa na zakupy, a ok. 12.00 zorientowałam się, że jestem strasznie głodna. Dopiero wróciliśmy z weekendu i w lodówce nie było cudów... No to co, aglio olio? Makaron spaghetti jest, chilli, czosnek i oliwa też. Ba, nawet parmezan i natka pietruszki. Sprawdzając, czy mam natkę pietruszki, okazało się, że nie zużyłam zakupionej kilka dni wcześniej kapusty pak choi. Strasznie było mi szkoda ją wyrzucić, więc postawiłam na zero waste. Mąż wieczór wcześniej robił domową pizzę - też takie czyszczenie lodówki, bo w niedzielę po powrocie już nigdzie nie zrobiliśmy zakupów. Posiekał tyle papryczki chilli, że chyba musiał być chwilowo zaćmiony ;) tego, czego nie zużył, ja użyłam do swojego makaronu! Makaronu soba miałam pół paczki- świetnie, od razu wysprzątam szafki w kuchni, a już jedno opakowanie będzie mniej :) Do tego grzybki suszone i kawałek imbiru pozostały po wieczornych herbatkach. Muszę przyznać, że byłam z siebie dumna! Z kapusty oderwałam zewnętrzne liście, które już zaczynały żółknąć. Reszta była w super stanie. Chilli się nie zmarnowało, ani zeschnięty kawałek imbiru. Marchewkę miałam ostatnią, a dodała fajnego kontrastu kolorystycznego. Jagna Niedzielska byłaby dumna! :D ale oprócz tego, że w myśl idei zero waste, to jeszcze naprawdę smacznie no i orientalnie  - cudo!

      Makaron soba z kapustą pak choi i grzybami mun

      Składniki na 2 porcje:

      • 150 g makaronu gryczanego soba
      • 6 łyżek oleju
      • 1 marchewka
      • 10g suszonych, krojonych grzybów mun
      • 1 papryczka chilli
      • 2 kapusty pak choi
      • 2 ząbki czosnku
      • 1/3 łyżeczki świeżo startego imbiru
      • 1,5 łyżeczki cukru
      • 2 łyżki sosu sojowo-grzybowego
      • 1 łyżka oleju sezamowego
      • kilka kropel sosu worcestershire
      • ziarna sezamu

      Wykonanie:

      Grzyby zalewamy gorącą wodą i odstawiamy do napęcznienia. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Zanim woda się zagotuje, przygotowujemy warzywa. Na dużej patelni podsmażamy na oleju obraną i pokrojoną w cienkie plastry marchewkę. Dodajemy pozbawioną pestek i drobno posiekaną papryczkę chilli. Napęczniałe grzybki, mimo, że są krojone, dodatkowo kroję na mniejsze paski. Dodajemy je do marchewki. Smażymy około 2 minut. Po tym czasie dodajemy kapusty pak choi. Pokrojone wzdłuż na ćwiartki lub ósemki. Smażymy kilka minut, a gdy kapusta zacznie mięknąć, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i starty imbir. Smażymy jeszcze kilkadziesiąt sekund, żeby czosnek się nie przypalił, a kapusta nadmiernie nie rozmiękła. Zdejmujemy z gazu. Dodajemy ugotowany makaron, sos sojowo-grzybowy, olej sezamowy i sos worcestershire. Dokładnie mieszamy całość i nakładamy do misek. Każdą porcję posypujemy ziarnami sezamu. Smacznego!

      Makaron soba z kapustą pak choi i grzybami mun

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      karolina_2312
      Czas publikacji:
      czwartek, 13 grudnia 2018 10:06
  • poniedziałek, 10 września 2018
    • Cytrynowe tagliatelle z wędzonym łososiem

      Robienie zakupów w dużych marketach ma wiele plusów, a jednym z nich jest fakt, że można natrafić na jakieś perełki w naprawdę niskich cenach. Tak było z 2 paczkami cytrynowego makaronu i butelką oleju za niecałe 10 zł! Mogło to być nawet niecałe 8 zł, nie pamiętam... Data ważności była bardzo odległa. Tak odległa, że zapomniałam już o tym zakupie do czasu, kiedy nie wiedziałam co zrobić na obiad i zajrzałam do swojej "spiżarni". Znalazłam te 2 paczki cytrynowego tagliatelle i wypróbowałam jedną. Porządny makaron, cudownie pachnący cytrynami. Całość oczywiście gotowa w niecałe 15 min ;)

      Cytrynowe tagliatelle z wędzonym łososiem

      Składniki na 2 porcje:

      • 250 g cytrynowego tagliatelle
      • 100 g łososia wędzonego
      • 400 g śmietanki 30%
      • 1 ząbek czosnku
      • sól
      • pieprz biały
      • pieprz czarny
      • gałka muszkatołowa
      • koperek
      • parmezan

      Wykonanie:

      Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę podgrzewamy na patelni. Zacznie się gotować i zagęszczać, potrwa to kilka minut. Dodajemy przeciśnięty przez prasę ząbek czosnku, doprawiamy do smaku solą, pieprzem białym i czarnym oraz gałką muszkatołową. Kiedy ze śmietany powstanie gęsty sos, wrzucamy do niej łososia wędzonego pokrojonego lub porwanego (jeśli był w plastrach) na kawałki. Makaron odcedzamy i łączymy z sosem. Dodajemy posiekany koperek, mieszamy i wykładamy na talerze. Każdą porcję posypujemy tartym parmezanem. Smacznego!

      Cytrynowe tagliatelle z wędzonym łososiem

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (1) Pokaż komentarze do wpisu „Cytrynowe tagliatelle z wędzonym łososiem”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      karolina_2312
      Czas publikacji:
      poniedziałek, 10 września 2018 10:42
  • czwartek, 26 kwietnia 2018
    • Spaghetti z pomidorkami cherry w sosie z białego wina

      Kiedy nadchodzą cieplejsze dni, nachodzi mnie ochota na lekkie dania. Rezygnuję wtedy z ciężkich sosów, smażonych mięs i unikam stania przy garach przez dłuższy czas. Wybieram szybkie obiady ze świeżymi warzywami. Tak było tym razem. Miałam wielką ochotę na pomidorki cherry, ale chyba były długo przechowywane w sklepie, bo już kolejnego dnia zauważyłam, że tracą świeżość. Musiałam je natychmiast wykorzystać, a dodatkowo miałam ochotę na makaron, więc powstała ta smaczna kompozycja.

      Spaghetti z pomidorkami cherry w sosie z białego wina

      Składniki na 1 dużą porcję:

      • 3 łyżki oliwy z oliwek
      • 1 ząbek czosnku
      • 1/4 ostrej papryczki
      • 75 ml białego wina
      • 1 łyżka masła
      • 100 g pomidorków cherry
      • 120 g makaronu spaghetti
      • 1-2 łyżki parmezanu
      • natka pietruszki
      • pieprz
      • sól

      Wykonanie:

      Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Na patelni na rozgrzanej oliwie podsmażamy posiekaną papryczkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość podlewamy białym winem. Kiedy wino zacznie się gotować, dodajemy pomidorki przekrojone na połówki. Chwilę dusimy wszystko razem, a kiedy wino częściowo odparuje, dodajemy masło. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Makaron odcedzamy, łączymy z sosem, dodajemy łyżkę tartego parmezanu i posiekaną natkę pietruszki. Dokładnie mieszamy, by makaron równomierne oblepił się sosem. Wykładamy na talerz i przed podaniem posypujemy jeszcze odrobiną parmezanu.

      Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi w sosie z białego wina

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (3) Pokaż komentarze do wpisu „Spaghetti z pomidorkami cherry w sosie z białego wina”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      karolina_2312
      Czas publikacji:
      czwartek, 26 kwietnia 2018 11:53
  • czwartek, 08 czerwca 2017
    • Makaron orecchiette w sosie śmietanowym ze szparagami

      Kontynuując sezon szparagowy i nie mogąc oprzeć się pokusie kupienia paczki szparagów po 5,99 zł, wpadłam na kolejny sposób ich wykorzystania. Makaron orecchiette, czyli małe uszka ze szparagami pokryty śmietanowym sosem z dodatkiem dojrzewającego sera. Było niesamowicie pyszne, a moja mama po prostu zakochała się w tym daniu!

      Makaron orecchiette w sosie śmietanowym ze szparagami

      Składniki na 2-3 porcje:

      • 13 cienkich zielonych szparagów
      • 2 łyżki oleju
      • 1 cukinia
      • 1/2 łyżeczki cukru
      • sól
      • pieprz
      • 330 ml śmietany 30%
      • 1 ząbek czosnku
      • 2 łyżki tartego sera corregio
      • 250 g makaronu orecchiette

      Wykonanie:

      Nastawiamy wodę na makaron. Szparagi pozbawiamy zdrewniałych końcówek i nacieramy olejem, solą, pieprzem i cukrem. Grillujemy je na rozgrzanej patelni po 2 minuty z każdej strony, po czym zdejmujemy i pozostawiamy do przestygnięcia. Cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach i przesmażamy razem z przeciśniętym czosnkiem na patelni, na której wcześniej smażyły się szparagi. Zalewamy śmietaną i smażymy, aż część płynu odparuje i powstanie sos, który będzie na tyle gęsty, że oblepi równomiernie makaron. Kiedy sos zacznie osiągać pożądaną gęstość, dodajemy szparagi pokrojone na 1cm kawałki - bez główek! - i zmniejszamy ogień. Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Po 3 minutach dorzucamy główki szparagów i wyłączamy palnik pod sosem. Ugotowany w osolonej wodzie makaron odcedzamy, zalewamy sosem i dokładnie mieszamy. Wykładamy na talerze i posypujemy każdą porcję serem.

      Makaron orecchiette w sosie śmietanowym ze szparagami

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      brak
      Kategoria:
      Autor(ka):
      karolina_2312
      Czas publikacji:
      czwartek, 08 czerwca 2017 07:26
  • poniedziałek, 20 marca 2017
    • Łazanki

      O łazankach rozpisywać się nie trzeba. Nie znam nikogo, kto ich nie lubi. Nawet ja je lubię w wersji z kapustą kiszoną, choć ona sama raczej nie należy do moich ulubionych :) Z łazankami wiąże się ciekawa rzecz - nawet jak zrobić za dużo i uznasz, że będzie na dwa dni, to nigdy nie starcza na drugi dzień :D

      Łazanki

      Składniki:

      • 600 g kapusty kiszonej (waga po odsączeniu)
      • 450 g kiełbasy
      • 200 g boczku wędzonego
      • 1,5 - 2 cebule
      • 400 g makaronu łazanki
      • 3 liście laurowe
      • 6 ziaren ziela angielskiego
      • sól
      • pieprz
      • majeranek
      • papryka słodka

      Wykonanie:

      Kapustę płuczemy w wodzie. Jeśli trzeba (kapusta jest wciąż kwaśna), należy zrobić to kilkukrotnie. Wkładamy ją do garnka i podlewamy niewielką ilością wody. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy, aż kapusta będzie miękka, a woda odparuje. Boczek kroimy w kosteczkę, tak samo jak kiełbasę i podsmażamy. Po kilku minutach, kiedy tłuszcz z boczku się wytopi, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i pozostawiamy na ogniu, dopóki się nie zeszkli. Dodajemy do kapusty i mieszamy. Doprawiamy papryką słodką, solą, pieprzem i majerankiem. Makaron na łazanki gotujemy al dente w osolonej wodzie, po czym dodajemy do kapusty i mieszamy. Smacznego!

      Łazanki

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      karolina_2312
      Czas publikacji:
      poniedziałek, 20 marca 2017 08:09
  • wtorek, 27 grudnia 2016
    • Makaron tagliatelle w sosie serowo - porowym

      Bardzo lubię makarony - nie tylko dlatego, że ich przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu, ale także z powodu ich uniwersalności. Makarony można podać z dowolnymi dodatkami lub sosami i zawsze stanowią one prosty i sycący posiłek. W ramach czyszczenia lodówki, wykorzystałam nadmiar ugotowanego przez Męża makaronu, kawałek pora i serek topiony. Wyszła kaloryczna, choć zdecydowanie warta zgrzeszenia potrawa :)

      Makaron tagliatelle w sosie serowo - porowym

      Składniki na 2 porcje:

      • 1 łyżka oleju
      • 1 por (biała część)
      • sól
      • 100 ml wody
      • 100 g serka topionego
      • 100 ml śmietanki 30%
      • tymianek
      • pieprz biały
      • 300 g makaronu tagliatelle
      • natka pietruszki

      Wykonanie:

      Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. W trakcie gotowanie przygotowujemy sos. Pora kroimy na półplasterki i posypujemy solą. Po kilku minutach wrzucamy go na rozgrzaną, dużą patelnię z olejem. Smażymy ok. 3 minut i podlewamy wodą. Do wody dodajemy serek topiony pokrojony w kostkę i mieszamy, aż się rozpuści. Po 5 minutach dodajemy śmietankę i gotujemy kolejne 3 minuty. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem białym i tymiankiem. Ugotowany makaron dodajemy do sosu, mieszamy, bo dobrze się nim oblepił i wykładamy na talerze. Posypujemy siekaną natką pietruszki.

      Makaron tagliatelle w sosie serowo - porowym

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      karolina_2312
      Czas publikacji:
      wtorek, 27 grudnia 2016 07:59
  • piątek, 11 listopada 2016
    • Spaghetti Bolognese

      Każdy na pewno jadł choć raz spaghetti bolognese. A większość osób, które przeczytały to zdanie uznało je za prawdę :) W rzeczywistości jest odwrotnie - mało kto jadł prawdziwe spaghetti bolognese. Ja również jadłam je niedawno po raz pierwszy. Czym ono się różni od tego, które jadamy w naszych domach? Przede wszystkim jest to sos nie tylko mięsny, ale z dodatkiem warzyw korzeniowych i czerwonego wina. Sos, który powinien być długo gotowany, by wydobyć z niego to, co najlepsze. Sos, który zawiera boczek. Zdziwieni? Owszem, część z pewnością jadła prawdziwe bolognese, ale większość zawsze przygotowuje swoje danie w max. 45 minut i z dużo krótszą listą składników. Warto choć raz spróbować przygotować bolognese według oryginalnej, włoskiej receptury, żeby poczuć niezapomniana różnicę :)

      Spaghetti Bolognese

      Składniki na 3-4 porcje:

      • 4 łyżki oliwy z oliwek
      • 1,5-2 małe marchewki
      • 1 mała pietruszka
      • 2 łodygi selera naciowego
      • 1,5 cebuli
      • 2-3 ząbki czosnku
      • 500 g mielonego mięsa wołowego
      • 150 g wędzonego boczku
      • 1,5 szklanki czerwonego wytrawnego wina
      • 550 g pomidorów krojonych z puszki razem z sosem (ewentualnie świeże pomidory i przecier pomidorowy)
      • sól
      • pieprz
      • oregano
      • parmezan
      • 500 g makaronu spaghetti

      Wykonanie:

      Na dużej patelni lub w dużym garnku rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej boczek pokrojony w kostkę. Dodajemy posiekane w kostkę cebule i czosnek. Kiedy cebula się zeszkli, dodajemy starte na grubych oczkach tarki marchewki i pietruszkę oraz drobno posiekany seler naciowy. Smażymy około 5 minut, po czym dodajemy mięso mielone. Gdy mięso się obsmaży, zalewamy wszystko czerwonym winem i smażymy dopóki ono nie odparuje. Dodajemy pomidory z przecierem/sosem, mieszamy całość i dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez 2 godziny. Na koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem i oregano. W trakcie duszenia sosu gotujemy makaron w osolonej wodzie. Ugotowany makaron odcedzamy, wykładamy porcjami na talerze, polewamy przygotowanym sosem mięsnym, a na wierzch dodajemy wiórki startego parmezanu. Smacznego!

      Spaghetti Bolognese

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      karolina_2312
      Czas publikacji:
      piątek, 11 listopada 2016 10:56
  • piątek, 23 września 2016
    • Makaron udon z kapustą bok choy i pieczarkami portobello

      Będąc ostatnio w osiedlowych delikatesach, zobaczyłam w promocji świeży makaron udon. Nigdy go nie próbowałam, a moje zamiłowanie do kuchni azjatyckich już kreowało w głowie potencjalne dania z jego wykorzystaniem ;) Jak już szaleć i eksperymentować, to na całego! Kupiłam też kapustę bok choy i duże pieczarki portobello. Z torbą pełną nowych składników prawie pobiegłam do domu, by móc wreszcie z nimi pokombinować. Zrobiłam taką kompozycję i co mogę napisać jeśli chodzi o wrażenia? Połączenie smaków jak najbardziej przypadło mi do gustu, ale świeży makaron udon nie. Jest śliski, mało apetyczny jak dla mnie... być może faktycznie sprawdza się w ramenach, ale w takiej formie raczej nie. Może macie inne smaki, może dla Was to jeden ze smakołyków... przekazuję przepis, bo smakowo jest fajny, choć jak dla mnie, można zmienić typ makaronu - najlepiej na sobę!

      Makaron udon z kapustą bok choy i pieczarkami portobello

      Składniki na 1 dużą porcję:

      • 2 łyżki oleju
      • 1 kapusta bok choy
      • 2 pieczarki portobello
      • 1 czerwona papryczka chilli
      • 2 ząbki czosnku
      • 200 g świeżego makaronu udon
      • 1 łyżka sosu hoisin
      • 1 łyżka octu ryżowego
      • 1 łyżka sosu sojowego
      • sezam do posypania
      • szczypior do posypania

      Wykonanie:

      W dużym, rozgrzanym woku podsmażamy na oleju pokrojone w paski liście kapusty bok choy. Po 2 minutach dodajemy posiekaną drobno papryczkę chilli i pokrojone w paski pieczarki portobello. Smażymy kolejną minutę. Dodajemy obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, smażymy kolejną minutę. Pozwalamy, bo ewentualny nadmiar płynów wyparował. Makaron udon wrzucamy do wrzątku, a po czasie podanym na opakowaniu odcedzamy go (zazwyczaj jest to 1-3 minut) i dodajemy do woka. Mieszamy z warzywami. Dodajemy sos hoisin, sos sojowy i ocet ryżowy. Dokładnie mieszamy wszystko, by składniki się połączyły i wykładamy na talerz. Posypujemy ziarnami sezamu i siekanym szczypiorem.

      Makaron udon z kapustą bok choy i pieczarkami portobello

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (2) Pokaż komentarze do wpisu „Makaron udon z kapustą bok choy i pieczarkami portobello”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      karolina_2312
      Czas publikacji:
      piątek, 23 września 2016 15:59
  • piątek, 12 sierpnia 2016
    • Spaghetti z cukinią w sosie pomidorowym

      Kolejny pomysł na cukinię i na makaron - spaghetti (lub inny rodzaj makaronu) delikatnie pokryte sosem pomidorowym i wiórkami cukinii. To wszystko z dodatkiem czosnku i ziół. Prościej się nie dało :)

      Spaghetti z cukinią w sosie pomidorowym

      Składniki na 2 porcje:

      • 200 g makaronu spaghetti
      • 1 cukinia - ok. 200 g
      • 1 szklanka (250ml) przecieru pomidorowego
      • 2 łyżki oleju
      • 2 ząbki czosnku
      • sól
      • pieprz
      • zioła prowansalskie
      • ser tarty coreggio, grana padano lub parmezan
      • siekana natka pietruszki lub inna zielenina do podania

      Wykonanie:

      Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Umytą, nieobraną cukinię trzemy na tarce o dużych oczkach. Po starciu cukinię należy dobrze odcisnąć. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażamy odciśniętą cukinię i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Po 3 minutach dodajemy przecier pomidorowy i smażymy przez kolejne kilka minut, aż "sos" się zagęści. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Makaron odcedzamy i zostawiamy w garnku. Dodajemy cukinię w sosie pomidorowym i dokładnie mieszamy z makaronem. Porcje makaronu wykładamy na talerze, posypujemy tarty serem - u mnie coreggio i ewentualnie zieleniną.

      Spaghetti z cukinią w sosie pomidorowym

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      karolina_2312
      Czas publikacji:
      piątek, 12 sierpnia 2016 12:02

Wyszukiwarka

Zakładki

Kanał informacyjny

Kaprysy Karolki


blogi kulinarne
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Opcje Bloxa