Kulinarne kaprysy Karolki

Wpisy

  • czwartek, 21 grudnia 2017
    • Budyń z kaszy jaglanej z bananami na mleku kokosowym

      Nie jestem fanką tego aktualnego trendu, że wszystko co znamy z dzieciństwa obecnie zastępuje nam jakaś wyszukana, nowoczesna wersja. Tego przepisu na budyń z magazynu TESCO postanowiłam spróbować, bo po 1. miałam wszystkie potrzebne składniki, a po 2. zachęciło mnie zdjęcie :) Owszem, warto go spróbować, jest smaczny i na pewno zdrowy, ale jednak dla mnie budyń powinien być przygotowany w sposób tradycyjny :)

      Budyń z kaszy jaglanej z bananami na mleku kokosowym

      Składniki:

      • 400 ml mleka kokosowego
      • 3 banany
      • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
      • garść malin
      • 2 łyżki syropu malinowego
      • wiórki kokosowe
      • melisa/mięta

      Wykonanie:

      Kaszę jaglaną płuczemy w zimnej wodzie, odsączamy i zalewamy mlekiem kokosowym. Gotujemy, aż zmięknie - wtedy dodajemy do niej obrane i pokrojone w plastry banany i syrop malinowy. Wszystko razem blendujemy na gładką masę. Porcje budyniu nakładamy do miseczek. Dekorujemy malinami, wiórkami kokosowymi i listkami świeżej mięty/melisy.

      Budyń z kaszy jaglanej z bananami na mleku kokosowym

      Budyń z kaszy jaglanej z bananami na mleku kokosowym

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      karolina_2312
      Czas publikacji:
      czwartek, 21 grudnia 2017 10:07