Wpisy
Nie jestem fanką tego aktualnego trendu, że wszystko co znamy z dzieciństwa obecnie zastępuje nam jakaś wyszukana, nowoczesna wersja. Tego przepisu na budyń z magazynu TESCO postanowiłam spróbować, bo po 1. miałam wszystkie potrzebne składniki, a po 2. zachęciło mnie zdjęcie :) Owszem, warto go spróbować, jest smaczny i na pewno zdrowy, ale jednak dla mnie budyń powinien być przygotowany w sposób tradycyjny :)
Budyń z kaszy jaglanej z bananami na mleku kokosowym
Składniki:
Wykonanie:
Kaszę jaglaną płuczemy w zimnej wodzie, odsączamy i zalewamy mlekiem kokosowym. Gotujemy, aż zmięknie - wtedy dodajemy do niej obrane i pokrojone w plastry banany i syrop malinowy. Wszystko razem blendujemy na gładką masę. Porcje budyniu nakładamy do miseczek. Dekorujemy malinami, wiórkami kokosowymi i listkami świeżej mięty/melisy.