Kulinarne kaprysy Karolki

Wpis

wtorek, 14 marca 2017

Serek kanapkowy z ogórkiem konserwowym i koperkiem - jak Hochland

Bardzo rzadko jadam smakowe serki kanapkowe. Najczęściej wybieram biały serek kremowy i nakładam na niego dodatki sama. Jest jeden wyjątek - bardzo smakuje mi serek Hochland o smaku ogórka z koperkiem. Na którychś zakupach pomyślałam, że to chyba nie jest żadna filozofia, żeby zrobić sobie taki serek samemu i mieć pewność co się w nim naprawdę znajduje. Okazało się to nawet jeszcze prostsze niż sądziłam :) Pamiętajcie, jeśli użyjecie serka kremowego, np Philadelfia, a nie Bielucha, smak będzie delikatniejszy. Oczywiście może to być Bieluch, ale wtedy serek wyjdzie bardziej kwaśny w smaku.

Serek kanapkowy z ogórkiem konserwowym i koperkiem - jak Hochland

Składniki:

  • 150 g serka kremowego
  • 3 małe korniszony
  • 1 łyżka posiekanego świeżego koperku
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:

Korniszony blendujemy na drobne kawałki, prawie na papkę. Koperek bardzo drobno siekamy. Warzywa dodajemy do serka i dokładanie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowe - smacznego!

Serek kanapkowy z ogórkiem konserwowym i koperkiem - jak Hochland

Serek kanapkowy z ogórkiem konserwowym i koperkiem - jak Hochland wegetariańskie dietetyczne

Szczegóły wpisu

Tagi:
Autor(ka):
karolina_2312
Czas publikacji:
wtorek, 14 marca 2017 06:54

Polecane wpisy

Trackback