Kulinarne kaprysy Karolki

Wpis

czwartek, 02 lutego 2017

Mini kanapeczki z łososiem na pumperniklu

Sylwester jest taką okazją, kiedy przygotowywane przez nas przekąski są zawsze bardziej eleganckie albo po prostu ładniej podane. Na tegorocznego Sylwestra zaplanowałam przygotowanie małych kanapeczek z pumpernikla z łososiem, zielonym ogórkiem i lekkim dodatkiem chrzanu. Takie małe kanapeczki na jeden kęs (no, może dwa :) ) były smaczne, eleganckie i orzeźwiające, czyli idealne do okazji :)

Mini kanapeczki z łososiem na pumperniklu 

Składniki:

  • 125 g pumpernikla (12-14 krążków)
  • 50 g serka kremowego
  • 1/4 łyżeczki chrzanu tartego ze słoiczka
  • 100 g łososia wędzonego
  • ogórek
  • koperek
  • 2 rzodkiewki
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny

Wykonanie:

Serek mieszamy z chrzanem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Łososia skrapiamy sokiem z cytryny. Ogórka myjemy i bez obierania kroimy na plasterki, a rzodkiewki na półplasterki. Krążki pumpernikla smarujemy serkiem, układamy na nich po plasterku ogórka. Na ogórkach układamy kawałki łososia. Ozdabiamy kawałkami rzodkiewki i małymi gałązkami koperku. Smacznego!

Mini kanapeczki z łososiem na pumperniklu

Mini kanapeczki z łososiem na pumperniklu

Mini kanapeczki z łososiem na pumperniklu wegetariańskie finger food karnawał dietetyczne

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
karolina_2312
Czas publikacji:
czwartek, 02 lutego 2017 07:28

Polecane wpisy

Trackback