Kulinarne kaprysy Karolki

Wpis

niedziela, 11 grudnia 2016

Granola cynamonowa z suszonymi jabłkami, rodzynkami i orzechami

Jeśli chodzi o granolę, to moim zdecydowanym faworytem jest ta z bananami i czekoladą. Ostatnio (w sumie to już jednak jakiś czas temu :P) przy okazji otrzymania paczki od BadaPak.pl postanowiłam ze jabłka w kostce wykorzystam do zrobienia nowej granoli :) Trochę mi z tym zeszło, ale granola wyszła bardzo dobra, z delikatnym aromatem cynamonu, który nie dominuje smaku całości. 

Granola cynamonowa z suszonymi jabłkami, rodzynkami i orzechami

Składniki:

Wykonanie:

Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni (góra-dół). Płatki żytnie, owsiane i otręby mieszamy razem w misce. Dodajemy cynamon i syrop klonowy - łączymy z płatkami tak, aby całe się nimi pokryły. Blachę piekarnika wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy na niego płatki. Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez ok. 20-25 minut, mieszając od czasu do czasu. Zrumienione płatki przesypujemy do dużej miski. Dodajemy suszone jabłka, posiekane orzechy laskowe i rodzynki - również posiekane. Wszystko mieszamy i granola jest już gotowa do spożycia!

Granola cynamonowa z suszonymi jabłkami, rodzynkami i orzechami

Granola cynamonowa z suszonymi jabłkami, rodzynkami i orzechami granola

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
karolina_2312
Czas publikacji:
niedziela, 11 grudnia 2016 11:35

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

  • Gość Iguanodon napisał(a) z *.bb.sky.com komentarz datowany na 2016/12/12 21:38:14:

    Tansza w lidlu i lepsza.

  • karolina_2312 napisał(a) komentarz datowany na 2016/12/12 22:11:40:

    W takim razie życzę smacznego :)

Dodaj komentarz