Kulinarne kaprysy Karolki

Wpis

poniedziałek, 14 listopada 2016

Ser queijo fresco z pistacjami i żurawina

Bodajże z miesiąc temu była w Biedronce kolejna akcja tematyczna i z tej okazji do ich oferty trafił niedojrzewający ser queijo fresco. W gazetce była informacja, że zazwyczaj jest on jadany przez Portugalczyków na śniadanie, na słodko. Choć ja nie przyrządzałam go na śniadanie, a na podwieczorek, to trzymałam się wersji "na słodko". Moja mama była nim naprawdę zauroczona, mimo, że przygotowanie tego 'deseru' zajęło mi minutę - no, na pewno nawet nie dwie!

Ser queijo fresco z pistacjami i żurawinaą

Składniki:

Wykonanie:

Serek wykładamy na talerzyki. Na wierzch każdego wylewamy po łyżeczce syropu z agawy. Pistacje i żurawinę drobno siekamy i posypujemy nimi serki. Gotowe :)

Ser queijo fresco z pistacjami i żurawina

Ser queijo fresco z pistacjami i żurawina deser

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
karolina_2312
Czas publikacji:
poniedziałek, 14 listopada 2016 08:43

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Zakładki

Kanał informacyjny

Kaprysy Karolki


blogi kulinarne
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Opcje Bloxa